You are here

Onze diensten

PUM biedt ondernemers in ontwikkelingslanden verschillende diensten. U vindt ze in het menu aan de rechterkant.

Onze experts
Onze experts hebben veel werkervaring en zijn gepokt en gemazeld in de uitoefening van hun vak. Bovendien hebben ze goed inzicht in bedrijfsprocessen, waardoor ze niet alleen in de diepte, maar ook in de breedte kunnen adviseren. Tot slot kunnen ze zich goed bewegen in een andere culturele context.

Onze klanten
PUM adviseert ondernemers die al enige tijd actief zijn. Ze boeken al lichte vorderingen, maar weten dat er nog heel wat te winnen valt. Ze lopen aan tegen een specifiek probleem in hun bedrijfsvoering, maar hebben niet de kennis en ervaring om zelf met een oplossing te komen. Die kennis is overigens ook niet in hun omgeving te vinden. Er is simpelweg niemand beschikbaar die kan helpen. In dat geval kan een ondernemer bij PUM aankloppen. Naast ondernemers (MKB), adviseert PUM ook branche organisaties, Kamers van Koophandel en instellingen voor beroepsonderwijs.
 
Kosten
Senior experts delen hun kennis op vrijwilige basis. Klanten betalen voor het onderdak van de expert, voor maaltijden en voor lokale transportkosten. PUM betaalt het vliegticket voor de expert, verzekeringen, kosten van visa, administratie- en andere kosten. Als de klant een vervolgbezoek wenst, ziet deze duidelijk de toegevoegde waarde van kennis. PUM vraagt dan een bijdrage in de kosten.