You are here

Jaarverslag 2018 – Change makers

Ons jaarplan 2018 begon met de veelbelovende inleidende titel: Change makers. Werd verandering gerealiseerd? Wij nodigen u uit om www.annualreportpum.nl te bezoeken, waar we in detail al onze kernactiviteiten in 2018 toelichten.

40-jarig jubileum - Praktische kennis, positieve impact

Het jaar 2018 markeerde ons 40-jarige jubileum, met volledige focus op de komende jaren. We hebben het hele jaar verschillende festiviteiten en activiteiten geïnitieerd, met als hoogtepunten de Youth Employment-conferentie in maart en de jubileumconferentie in september. De goedkeuring van een extra subsidie ​​door het ministerie van Buitenlandse Zaken kwam als spannend nieuws tijdens de vieringen, en helpt zeker om de veelbelovende toekomst van PUM op te bouwen.

Ondersteuning

In het jaar 2018 ondersteunden onze geëngageerde, betrouwbare en deskundige pool van bijna 2000 PUM-experts in totaal 1505 kleine en middelgrote ondernemingen, bedrijfsondersteunende organisaties en incubators (bedrijven die startups ondersteunen) in 38 landen over de hele wereld. Veel van deze bedrijven worden gerund door vrouwelijke en jonge ondernemers. We organiseerden ook 54 Business Links in samenwerking met de Nederlandse private sector. We hebben onze programmatische aanpak versterkt, geïllustreerd door onze betrokkenheid bij 40 ondersteuningsprogramma's wereldwijd. Hierdoor kunnen we de samenwerking met onze klanten en partners verdiepen en meer impact genereren.

Impact

Onze langdurige betrokkenheid bij PRIME - PRIME staat voor Pioneering Real-time Impact Monitoring and Evaluation - stelt ons in staat om de impact van onze activiteiten te monitoren en te evalueren. Een van de PRIME’s belangrijkste conclusies was dat PUM blijft bijdragen aan positieve veranderingen in de bedrijfspraktijken en de verkoop, winst en werkgelegenheid van het midden- en kleinbedrijf.

Best Practices

In PUM’s online jaarverslag belichten we ook een aantal best practices van projecten in Azië, Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Deze verhalen zullen u meer inzicht geven in onze manier van werken en de gerealiseerde veranderingen rond belangrijke thema's als voedselveiligheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, vrouwelijk ondernemerschap en jeugdwerkgelegenheid.

PUM kijkt uit naar de komende jaren om onze betrokkenheid ten behoeve van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en opkomende markten verder te versterken.

Op www.annualreportpum.nl kunt u het volledige rapport bekijken.
 
Voor vragen en opmerkingen over het rapport kunt u contact opnemen met communications@pum.nl